Els petits mons/Pequeños mundos. Ressenya/reseña.

Els petits mons/Pequeños mundos. Ressenya/reseña.

Títol: Els petits mons/Pequeños mundos

Text: Géraldine Collet

Il·lustracions: Sébastien Chebret

Editorial: Editorial Juventud

Pàgines: 32

Dimensions: 22×27

Al món hi ha infinitats de petits mons, podem dir que hi ha tants mons com persones habiten al planeta.

En aquest llibre veiem exemple d’alguns d’aquests mons. A Pau li agrada aïllar-se en la seua caseta dalt de l’arbre i escoltar els pardalets i observar el món que hi ha baix. A Mireia li agrada plantar una tenda al mig del seu menjador. Andreu observa la immensitat del mar i el cel que pareix que s’ajunten allà lluny.

Per a tots hi ha un món on ser un mateix i disfrutar de les coses que els agraden a ells sols o al costat de família i amics, però sobretot respectant la llibertat, gustos i forma de ser dels demès.

El conjunt de tots dels petits mons plens de diversitat i singularitat, construeixen un món gran on tots tenim cabuda si hi ha harmonia i respecte.

Però ben bé, en aquests dies que estem vivint vegem que hi ha persones que no entenen de respecte, d’humanitat, de convivència ni el dret a la llibertat de les persones. En aquest llibre veiem dos nens jugant envoltats d’escombraries i sols demanen la fi de la guerra i no haver d’abandonar el seu petit món.

No coneixia aquest llibre, el vaig agafar per llegir-lo el passat cap de setmana, quant tinc costum d’agafar uns quants llibres per a anar preparant ressenyes i conéixer el que oferisc als meus clients a la llibreria. I la veritat em va afectar molt trobar-me amb les últimes pàgines d’aquest llibre perquè a pesar que el llibre va nàixer al 2017, és una pena que aquests dies siga més actualitat que mai.

Us recomane la seua lectura, és un llibre per a parlar amb xiquets i joves sobre el respecte cap als demès habitants d’aquest món. Que cadascun tenim els nostres gustos, les nostres formes de ser, però que la convivència i el respecte són les que construeixen un món millor entre tots. Simplement fa falta voluntat i empatia perquè aquest món siga una realitat.

És un llibre molt bonic pel que ens narra i molt bonic per les seues il·lustracions, no deixeu de buscar-lo, és dels llibres que deguem llegir almenys una vegada a la nostra vida.

Si us agrada, el podeu trobar-lo a la nostra llibreria! Està editat en català i en castellà.


Traducción de la reseña al castellano.

En el mundo hay infinidades de pequeños mundos, podemos decir que hay tantos mundos como personas habitan en el planeta.

En este libro vemos ejemplo de algunos de estos mundos. A Pablo le gusta aislarse en su casita arriba del árbol y escuchar los pajarillos y observar el mundo que hay debajo. A Mireya le gusta plantar una tienda en medio de su comedor. Andreu observa la inmensidad del mar y el cielo que pare que se juntan allá lejos.

Para todos hay un mundo donde ser un mismo y disfrutar de las cosas que les gustan a ellos solos o junto a familia y amigos, pero sobre todo respetando la libertad, gustos y forma de ser de los demás.

El conjunto de todos de los pequeños mundos llenos de diversidad y singularidad, construyen un mundo grande donde todos tenemos cabida si hay armonía y respeto.

Pero en estos días que estamos viviendo vemos que hay personas que no entienden de respeto, de humanidad, de convivencia ni el derecho a la libertad de las personas. En este libro vemos dos niños jugando rodeados de escombros y solo piden el fin de la guerra y no tener que abandonar su pequeño mundo o su tierra.

No conocía este libro, lo cogí para leerlo el pasado fin de semana, cuando tengo costumbre de coger unos pocos libros para ir preparando reseñas y conocer lo que ofrezco a mis clientes en la librería cuando nos pedís consejo. La verdad, me afectó mucho encontrarme con las últimas páginas de este libro porque a pesar de que el libro nació al 2017, es una pena que estos días esté de más actualidad que nunca.

Os recomiendo su lectura, es un libro para hablar con niños y jóvenes sobre el respeto hacia los demás habitantes de este mundo. Que cada uno tenemos nuestros gustos, nuestras formas de ser, pero que la convivencia y el respeto son las que construyen un mundo mejor entre todos. Simplemente hace falta voluntad y empatía para este mundo sea una realidad.

Es un libro muy bonito  por lo que nos cuenta y muy bonito por sus ilustraciones, no dejéis de buscarlo, es de los libros que debemos de leer al menos una vez en nuestra vida.

Si os gusta, podéis encontrarlo en nuestra librería. Está editado en castellano y catalán.

Deja un comentario

Your email address will not be published.